سلطانیه یکی از نمونه های برجسته معماری ایرانی و یک بنای مهم در توسعه معماری اسلامی در شهر زنجان است. این بنا یک ساختمان هشت ضلعی با گنبدی به ارتفاع 50 متر است که دور تا دور آن توسط هشت مناره بلند پوشانده شده است. گنبد سلطانیه اولین نمونه از گنبد های دو تکه در ایران است. گنبد سلطانیه علاوه بر معماری خارجی جذاب و دیدنی، معماری داخلی خیره کننده ای دارد.

مسجد گوهرشاد، یکی از مشهورترین مساجد ایران

 

اهمیت تاریخی گنبد سلطانیه

در شمال غربی ایران و در قرن چهاردهم، سلطانیه پایتخت سلسله ایلخانی بود. سلطانیه در واقع بقایای قبر هشتمین حاکم ایلخانی، محمد خدابنده یا الجایتو است. مقبره حاکم مغول یکی از بناهای اصلی و مهم در توسعه معماری اسلامی در آسیای مرکزی و غربی است. در قرن 11 تا اواخر قرن 13 میلادی ایلخانیان سبک معماری کلاسیک مربوط به دوره سلجوقیان را گسترش دادند که به مرور زمان باعث ترکیب هنر معماری ایرانی و اسلامی شد و به این طریق در اواخر قرن 14 تا قرن 15 یکی از پرشکوه ترین دوره های معماری ایرانی و اسلامی شکل گرفت.

یکی دیگر از تحولات معماری در این دوره ساخت گنبد با دو پوسته داخلی و خارجی بود که به همین دلیل از گنبد سلطانیه به عنوان اولین نمونه گنبد دو تکه در ایران یاد می شود. این بنای زیبا با کاشی های شفاف، آجر، طرح های تزئینی و نقاشی های دیواری تزئین شده است که جذابیت آن را دو چندان می کند. گنبد سلطانیه یکی از میراث جهانی یونسکو است و از لحاظ تاریخی از ارزش بالایی برخوردار است.

برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها